Formentera tips: wat te doen op het paradijselijke eiland?


Formentera ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Ibiza en is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het is ongeveer 19 kilometer lang en heeft ongeveer twaalfduizend inwoners. Formentera wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd en is het bounty-eiland van Europa.

Het is vanuit Ibiza mogelijk om een dagtrip te doen naar Formentera maar het is uiteraard ook mogelijk om langer te verblijven en een hotel te boeken. Het eiland heeft prachtige natuur, hagelwitte stranden en helderblauw water. Wat je allemaal kunt doen om je bezoek op Formentera tot een succes te brengen? Je leest het in deze blog!

Lees ook: Inpaklijst citytrip.

Hoe kom je op Formentera?


Het eiland Formentera beschikt niet over een vliegveld en is per ferry te bereiken vanuit Ibiza. De snelste manier is binnen 25 minuten en met de Aquabus sta je binnen één uur op het prachtige eiland. De Aquabus doet er iets langer over maar is wel een stuk goedkoper, om die reden hebben wij de Aquabus genomen.

Er zijn diverse opstapplaatsen om vanuit Ibiza naar Formentera te varen. Ibiza-stad is uiteraard de meest voor de hand liggende. Wij zijn zelf opgestapt via Es Canar aangezien wij hier ook hebben overnacht.

Lees ook: De fijnste accommodaties op Ibiza.

Waar overnachten in Formentera?


Mocht je een dagtrip te kort vinden om te genieten van dit paradijs, wat ik me overigens heeeel goed kan voorstellen... Dan is het natuurlijk ook mogelijk om te overnachten op Formentera.

We adviseren te verblijven bij: Hotel Maysi.
Hotel Maysi ligt op 100 meter van Playa Mitjorn en biedt kamers met uitzicht over de zee. Andere gasten hebben deze accommodatie beoordeeld met een 8,4.

Huur een scooter en ontdek het eiland


Wil je veel zien van het eiland op een leuke manier? Huur dan een scooter en verken het eiland! Er zijn bij aankomst in de haven veel verhuurbedrijven voor scooters en fietsen. Wij hebben op TripAdvisor even wat recensies gelezen en op basis daarvan een verhuurbedrijf uitgekozen wat op dat moment het beste uit de verf kwam. 

Aan het andere kant van het eiland staat een vuurtoren en is heel leuk om naartoe te rijden. Je ziet dan gelijk een groot deel van het eiland en kan stoppen in dorpjes waar je leuk lijkt!

Het huren van een fiets is ook mogelijk echter zou ik aanraden om voor een scooter te kiezen. Het is op plekken best heuvelachtig en mocht je net als ons één dag naar Formentera gaan dan zie je met de fiets maar een beperkt deel van het eiland. Wat natuurlijk jammer zou zijn!

Lees ook: Bezienswaardigheden Ibiza.

Bezoek een aantal stranden op Formentera


Stranden bezoeken op Formentera kan eigenlijk niet uitblijven. De hagelwitte stranden en het helderblauwe water maakt het eiland zo fantastisch mooi, alsof je op de Cariben bent. En laten we eerlijk zijn, dit soort stranden vind je niet snel in Europa. Eigenlijk zijn alle stranden op Formentera prachtig maar om een selectie voor je te maken zou ik aanraden om de volgende stranden zeker te bezoeken: Playa de Ses Illetes, Playa de Llevant, Cala Saona en Playa de Migjorn. Playa de Ses Illetes is zelfs verkozen tot nummer 4 beste stranden van Europa door TripAdvisor.

Lunchtip 
Restaurant Ca Ne Pepa. Een gezellig restaurant op een prachtige plek.

Natuurpark Ses Salines


Als je op je scooter rondrijdt op het eiland kan het zomaar zo zijn dat je één ding gaat opvallen: roze meren. In het noorden van Formentera ligt namelijk het natuurpark Ses Salines met schitterende roze meren en zoutpannen. De flora en fauna van het natuurpark is fantastisch dus neem dit zeker even mee tijdens je bezoek aan Formentera. Leuk weetje: Ses Salines staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voordat Ibiza een toeristisch eiland werd, was zoutwinning hun belangrijkste bron van inkomsten.

Lees ook: Roadtrip Ibiza.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact