Kopenhagen is al jaren een van de spannendste culinaire steden van Europa. Van toprestaurants met Michelinsterren tot gezellige eethuisjes en streetfood aan het water — de Deense hoofdstad barst van de smaakvolle verrassingen. Of je nu komt voor een verfijnd tasting menu, een biologische smørrebrød-lunch of een snelle bite in een hippe foodhal: in Kopenhagen eet je altijd goed en vaak ook duurzaam.
Kompa 9: een leuk koffiehuisje met ontbijt en lunch gerechten.
Hart: van deze fijne bakkerijtjes liggen verschillende vestigingen verspreid over de stad. Probeer vooral de Kardamom croissant!
Ismageriet: deze ijssalon ligt onder andere in de gezellige wijk Kodbyen en moet je zeker even een ijsje eten.
Pastabro: helaas zat dit kleine tentje al vol toen wij er wilden eten maar de zelfgemaakte pasta zag er zo goed uit! Reserveren aan te raden dus.
Foodhallen In Kopenhagen liggen verschillende foodhallen waar je kleine hapjes kunt eten zoals traditionele smørrebrød. Ga bijvoorbeeld eens naar de
Tivoli Food Hall en de
Torvehallerne.
Tivoli Food Hall biedt “fast gourmet” eten in de charmante setting van Tivoli Gardens. Met 15 tot 16 gevarieerde stalls, van burgers tot smørrebrød, haak je hier snel aan — onbezorgd en smaakvol, zonder het park te betreden.
Torvehallerne is hét culinaire sociale hart waar je twee glashallen binnenstapt boordevol verse producten, smørrebrød, artisanale kazen, koffie, en internationale street food — en dat op een steenworp afstand van Nørreport Station.
Reacties