De 5 leukste activiteiten in Valencia


Ben jij op zoek naar de leukste activiteiten voor in Valencia? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Ik heb voor jou de 5 leukste activiteiten voor in Valencia op een rij gezet in willekeurige volgorde. Mocht je nog tips kunnen gebruiken voor waar je het beste kunt overnachten en de leukste bezienswaardigheden? Hop dan verder naar de blog citytrip Valencia.

Ontdek de stad met een fietstour


Valencia wordt ook wel de fietsstad van Spanje genoemd, de voorzieningen zijn optimaal. Hoe leuk is het dan om lekker Hollands een stad in het buitenland te verkennen?

Het is mogelijk om zelf met een kaart van Valencia onder de arm de stad te verkennen en dus een fiets te huren zonder gids. Een losse fiets is vaak via het hotel waar je verblijft te boeken of loop even binnen bij panden waar je buiten fietsen ziet staan. Wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind is om een fietstour met gids te boeken aangezien je dan zeker weet dat je langs de leukste bezienswaardigheden komt en altijd net iets meer te weten komt over de stad en wat je onderweg tegenkomt. De fietstours met een lokale gids zijn te boeken via Get Your Guide. Je kunt dan kiezen voor een fietstour langs de highlights.

Ontdek natuurpark Albufera


Ten zuiden van Valencia ligt natuurgebied Albufera. Een prachtig gebied waar je voor het grootste deel rijstvelden kan vinden voor het verbouwen van paella. Het zal je dus niet verbazen dat paella oorspronkelijk uit Valencia komt! Wil je de lekkerste paella proeven? Ga dan zeker naar het dorpje El Saler in dit natuurgebied. Het is een klein dorpje dus de restaurantjes zijn niet te missen! Voor mij persoonlijk was dit uitstapje een van de leukste herinneringen aan onze citytrip in Valencia. Even lekker uit de stad, de natuur in en genieten van perfecte paella.

Het is mogelijk om met de bus naar het dorpje El Saler te gaan maar ook het huren van een fiets is een goede optie, de afstand is 10 kilometer.

Wandelen door Jardin del Turia


Een van de leukste activiteiten om in Valencia te ondernemen is wandelen door Jardin del Turia, de voormalige rivierbedding van de Turia rivier. Nu is het een prachtig park van maar liefst 9 kilometer lang waarvan het leukste stuk in het centrum van Valencia ligt, lucky you. Het is er altijd lekker druk met locals en toeristen die er hardlopen, wandelen, fietsen of lekker picknicken. In dit park vind je ook Ciutat de les Arts i les Ciències, oftewel de de Stad van de Wetenschap en Kunst.

 Tip: begin één van je dagen bij Ciutat de les Arts i les Ciències en loop vanuit daar een stukje door Jardin del Turia richting het centrum van Valencia.

Street art spotten


Als je zo door het centrum van Valencia loopt dan verwacht je niet dat er stiekem veel street art is te vinden in de stad. We kennen allemaal Valencia als de paellastad of de fietsstad maar zet gerust street art ook in het lijstje erbij! De meeste street art is te ontdekken in de wijk El Carmen, het is als activiteit dan ook leuk om deze wijk te verkennen door op zoek te gaan naar gave street art. 

Bezoek L'Oceanogràfic Sea Life Center


Het bezoeken van L'Oceanografic is een activiteit die erg leuk is om mee te pakken als je ook naar Ciutat de les Arts i les Ciències gaat. L'Oceanografic is een gigantisch aquarium en richt zich op zee- en kustdieren. Het is al helemaal tof dat het het grootste aquariumcomplex van Europa is met maar liefst 40.000 dieren behorend die behoren tot 500 soorten! Niet alleen voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen is het een bezoek waard. Het meest bijzondere deel vond ik de lange tunnel waar je onder grote haaien door loopt. Supertof! 

Koop hier je toegangskaartje voor L'Oceanografic!

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Een vergelijkbare blog lezen?

Hop dan door naar
Citytrip Fez

Reacties

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact