5 activiteiten om te doen bij het meer van Bled


Dat het meer van Bled één van de highlights van Slovenië is, komt met name door het fotogenieke eiland dat zich op het meer bevindt. Mijn advies is om zeker één dag uit te trekken om het meer van Bled te verkennen. Het centrum van Bled vond ik persoonlijk niets bijzonders hebben, het draait vooral om het meer. Mocht je meerdere dagen verblijven in deze omgeving dan is Bled ook een ideale uitvalsbasis om vanuit hier de Vintgar kloof, het meer van Bohinj of de Soča rivier te bezoeken. Ook de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is vanuit Bled prima te bezoeken. Met de auto ben je binnen 40 minuten in het centrum van de pittoreske hoofdstad.

In deze blog vind je wat je kan doen bij het meer van Bled.

1. Maak een wandeling langs het meer


Het meer van Bled is van perfect formaat om een wandeling langs te maken. Qua tijdsduur kun je rekening houden met ongeveer 1,5 uur zodat je het eiland op het water van alle hoeken kunt bekijken. Wil je graag halverwege iets drinken met het uitzicht op het meer van Bled? Dan kunnen wij het restaurant Vila Preseren aanraden. Bij mooi weer is het langs het meer ook ontzettend gezellig, we zagen tijdens ons bezoek behoorlijk wat mensen picknicken of lekker relaxen in het gras. 

Lees ook: Citytrip Ljubljana.

2. Bezoek het kasteel van Bled


Blejski Grad (het kasteel van Bled) is vanuit het meer van Bled niet te missen en behoort zeker tot de tips om alles uit je bezoek aan Bled te halen. Het kasteel is prominent aanwezig op een steile rots en is binnen 15 minuten wandelen al van dichtbij te aanschouwen. Deze bezienswaardigheid is tevens het belangrijkste monument van het stadje Bled wat nu fungeert als museum. Ik vond het persoonlijk vooral leuk om het kasteel te bezoeken voor het uitzicht over het meer. 


Een aantal leuke activiteiten om te boeken in Bled via Get Your Guide:

3. Ga naar de indrukwekkende Vintgar kloof


De Vintgar kloof is perfect te combineren met een bezoek aan het meer van Bled, dat is ook wat wij deden en het is 100% aan te raden. De afstand tot Bled is maar 4,5 kilometer. Een praktische tip die ik je kan geven is om zo vroeg mogelijk te gaan zodat je de drukte voor bent. Vanaf 8:00 uur in de ochtend is het mogelijk om een kaartje te kopen. De openingstijden waren tijdens ons bezoek (2018) van 8:00 - 18:00 uur. Parkeren bij de Vintgar kloof geen probleem, er is een ruime parkeerplaats en er staat een medewerker om je te begeleiden naar een vrije plaats. 

De kloof is zo’n 1,6 kilometer lang, wat niet heel lang is maar door de vele foto-stops die je zult maken ben je toch er toch wel even onderweg. We waren al vroeg gegaan dus het was een voordeel dat het er heerlijk rustig was en de zon die langzamerhand door brak, wat resulteerde in een prachtig effect op het water. 

Lees ook: 7 x bezienswaardigheden en activiteiten in Ljubljana.

4. Bezoek het kerkje op eiland van het meer


Maria Hemelvaartskerk is de naam van bezienswaardigheid midden op het meer van Bled dat niet te missen is. Het zal je dan ook niet verbazen dat het mogelijk is om het eiland en de kerk te bezoeken. Vanuit de rand van het meer zijn er meerdere organisaties die bijvoorbeeld roeiboten verhuren of waar je tegen betaling met de overdekte gondel, Pletna, naar het eiland kunt. Eenmaal aangekomen op het eiland wachten er 99 traptreden op je om vervolgens bij de Maria Hemelvaartskerk uit te komen. 

Lees ook: Roadtrip Slovenië.

5. Huur een bootje of ga suppen op het meer


Op een actieve manier het meer van Bled verkennen, dat vond ik echt leuk om te doen! Er is flink wat bedrijvigheid op het meer. Naast zwemmend het meer verkennen kun je ook een roeiboot en een kano huren, of gaan suppen. Suppen is een vorm surfen waarbij je op het surfbord gaat staan en je gebruikt maakt van een peddel om je voort te bewegen. De meeste toeristen gaan om op deze manier op eigen houtje naar het eiland in het midden, iets wat ik alleen maar kan aanraden.

Een rondreis door Slovenië met een reisorganisatie


Er zijn verschillende reisorganisaties die rondreizen door Slovenië aanbieden. Door te boeken bij een van de gerenommeerde organisaties Kras, Pharos Reizen of Sawadee weet je zeker dat alles goed georganiseerd is!

Een paar mooie rondreizen als voorbeeld:
-  11-daagse rondreis Slovenië via Pharos Reizen: 11-daagse rondreis Slovenië
-  8-daagse rondreis Slovenië en Kroatië via Kras: Autorondreis Het beste van Slovenië & Noord-Kroatië
-  15-daagse fietsvakantie Slovenië via Sawadee: Fietsvakantie Slovenië - Triglav
Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?