De 17 mooiste bezienswaardigheden van Nederland 


De 17 mooiste bezienswaardigheden van Nederland... Ik moet eerlijk zeggen dat ik al die mooie plekken die Nederland te bieden heeft nog niet allemaal heb gezien! Jij wel? Door het coronavirus zijn veel Nederlanders het eigen land meer gaan waarderen, ook voor ons geldt dat! We gaan sneller een dagje uit of weekendje weg in eigen land en ook dan telkens weer op zoek naar de toffe bezienswaardigheden. Daarom deze blog, om ook jou inspiratie te kunnen geven voor mooie bezienswaardigheden in Nederland!

Tip: maak er voor jezelf een "Nederland bucketlist" van! 

1. Het Rijksmuseum


Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van ons land is volgens veel mensen toch echt het Rijksmuseum! Iets wat in eerste instantie misschien een beetje suf klinkt... Maar niets is minder waar! Het Rijksmuseum in Amsterdam behoort tot een van de beroemdste musea ter wereld! Je vindt er namelijk meer dan 400 kunstwerken waaronder de meesterwerken van Van Gogh, Vermeer en Rembrandt. In het museum is altijd iets te doen, voor jong en oud!

Koop hier de entreetickets

Adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

2. De Zaanse Schans


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De Zaanse Schans is mega leuk voor een dagje uit! Het is een woon-werkgebied anno 1850 wat gewoon gratis toegankelijk is en het is echt alsof je in een openluchtmuseum loopt! De Zaanse Schans is een uniek, oud-Hollands dorp waar enorm veel houten huisjes, molens en schuren staan. Ook kun je veel activiteiten ondernemen zoals fietsroutes volgen, een vaartocht boeken of lekker shoppen en eten en drinken.

3. Kinderdijk


Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, staat bekend om de 19 Kinderdijkse molens en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Honderden jaren geleden is er een techniek ontwikkeld om met behulp van de molens het water onder controle te houden. Als deze molens hun werk niet doen, zou de regio onder water komen te staan!

Kinderdijk is alleen te voet en met de fiets te bereiken. Het is er overigens niet groot dus een fijne wandeling is daar goed te doen! Wat ook leuk is om te doen is met een boottocht de molens te bekijken, dit kan tussen 1 april en 1 oktober.

Adres: Nederwaard 1B, 2961 AS Kinderdijk

4. Paleis Het Loo


Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en sinds 1984 een nationaal museum. Het is onwijs tof om te zien hoe de Oranjes hier 300 jaar lang hebben gewoond! Niet alleen het paleis is tof om te bezoeken maar ook de barokke tuinen die symmetrisch zijn aangelegd en de stallen en koetshuizen.

Paleis Het Loo is momenteel gesloten vanwege een flinke verbouwing. Vanaf april 2021 zijn de tuinen en stallen weer geopend voor bezoekers!

Adres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn

5. Keukenhof


De Keukenhof is een bloemenpark in Lisse in Zuid-Holland waar ieder jaar in de lente bolgewassen van tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek worden tentoongesteld. Er komen jaarlijks meer dan een miljoen(!) bezoekers vanuit de hele wereld naar onze eigen Keukenhof die maar liefst 32 hectare groot is! Waarschijnlijk ken je de vele tulpenvelden-foto's van de Keukenhof maar ook heb je er prachtige kunstwerken van bloemen, diverse inspiratietuinen en ook voor kinderen veel vertier!

Let wel op: het is beperkt geopend, in 2021 van 22 maart tot 13 mei, en altijd ontzettend druk. Daarom raden we je aan om vroeg te gaan én vooraf toegangstickets te kopen zodat je de rij over kan slaan!

Boek hier een dagtocht

Adres: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

6. Muiderslot


Een van de oudste en bekendste kastelen van Nederland is toch zeker het Muiderslot in Muiden. Dit kasteel stamt uit de 13e eeuw en kent een hele rijke geschiedenis. Het Muiderslot staat op een prachtige locatie, omringd door water en kasteeltuinen, en is al sinds 1878 een rijksmuseum. En dat betekent dat het te bezoeken is!

Koop hier toegangstickets Muiderslot

Adres: Herengracht 1, 1398 AA Muiden

7. Anne Frank Huis


Wat mij betreft is dit iets wat je als Nederlander gewoon ooit in je leven bezocht moet worden. Het is zo'n ontzettend belangrijk onderdeel van de geschiedenis. Het Anne Frank Huis is een museum in Amsterdam ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken.

Alles uit je bezoek halen? Boek dan zonder twijfel een wandeltocht met een professionele gids. Je komt dan alles te weten over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze wandeltocht worden alle belangrijke gebouwen en plekken bezocht en uiteraard eindig je deze wandeltocht bij het Anne Frank Huis.

Boek hier wandeltocht Anne Frank

Adres: Westermarkt 20, 1016 GV Amsterdam

8. Madurodam


Een onwijs leuk uitje om met het hele gezin te doen is het bezoeken van Madurodam. Deze Nederlandse miniatuurstad is gebouwd op een schaal van 1 op 25 en is te bezoeken in Den Haag. Je kan hier op een onwijs leuke, interactieve manier het hele land in één dag bezoeken!

Koop hier de entreetickets voor Madurodam

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

9. Markthal Rotterdam


Markthallen zijn je vast niet vreemd als je regelmatig op vakantie bent. Maar een markthal onder een boog van appartementen is dan wel weer heel uniek en ons eigen Nederland had de primeur te pakken! Kijk je ogen uit bij de mooie marktwinkels, eet lekker bij restaurants, neem een watertaxi en combineer je bezoek met het bekijken van de unieke kubuswoningen!

Ga je voor de eerste keer naar de markthal en heb je de kubuswoningen ook nog niet gezien? Dan is een begeleide tour een aanrader! 

Boek hier de Markthal-tour!

Adres: Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

10. Artis


De oudste dierentuin van Nederland, hartje Amsterdam, hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis! Je vindt hier onwijs veel diersoorten. Van kleine organismen tot giraffen en zebra's. En van prachtige vlinders tot tropische vissen! Deze prachtige dierentuin moet je ooit in je leven bezocht hebben.

Adres: Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam


Lees ook: Een uniek dagje uit in eigen land? Huur een Volkswagenbus!

11. Vredespaleis Den Haag


Het Vredespaleis in Den Haag is de thuishaven van het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Ook vinden in het Vredespaleis regelmatig evenementen plaats op het gebied van internationaal recht en politiek. 

Het is de moeite waard om het Visitors Centre van het Vredespaleis te bezoeken. In dit centrum vind je een tentoonstelling en een film waar je meer te weten komt over de totstandkoming van het Vredespaleis en alle instellingen die hier gevestigd zijn. Super interessant en een heel belangrijk onderdeel van Nederland!

Adres: Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag


Lees ook: Mergellandroute: de mooiste autoroute door Zuid-Limburg.

12. Het Binnenhof


Een andere hele mooie bezienswaardigheid in Den Haag is natuurlijk het Binnenhof, de plek waar Nederland wordt bestuurd. En dat is al jaren zo, het gaat eeuwen terug naar de 13e eeuw waar het kasteel werd gebouwd door de graven van Holland.

Wat je op het Binnenhof op de dag van vandaag kan vinden? Onder andere het Mauritshuis, het Torentje waar onze minister-president zijn kantoor heeft, het ministerie van Algemene Zaken, de Eerste Kamer en de Mauritstoren. Boek zeker een privé-wandeltour door Den Haag als je meer te weten wilt komen over het Binnenhof en andere highlights van de stad!

Boek deze wandeltour Den Haag

Adres: Binnenhof, 2513 AA Den Haag

13. Kasteel De Haar


Kasteel De Haar te Utrecht is het grootste kasteel van Nederland! Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel gebouwd. Het kasteel staat op een gigantisch terrein waar niet alleen het hoofdgebouw staat maar ook allerlei tuinen en bijgebouwen zoals een kapel.

Het kasteel is voor jong en oud onwijs leuk om te bezoeken. Je kunt er 3 verschillende speurtochten doen en er is zelfs een doolhof! En wat dacht je van Kasteel De Haar als trouwlocatie ;)? Kan allemaal!

Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht

Lees ook: De 18 mooiste strandhotels aan zee in Nederland.

14. Giethoorn


Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Je kent Giethoorn vast wel van foto's waar je prachtige huizen, waterwegen en bruggetjes op ziet staan. En wat mij betreft zeggen die foto's genoeg, want Giethoorn is dus echt een fantastische, mooie plek in Nederland. Een bezoek aan Giethoorn maak je echt compleet als je zelf gaat varen door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden. Aangezien er veel mensen op Giethoorn af komen raad ik je aan dit bootje vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen!

Bekijk opties voor varen in Giethoorn

Adres: Giethoorn, Overijssel

15. A'DAM Tower


De A'DAM Toren is maar liefst 80 meter hoog en staat aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. De toren is in 1966 ontworpen, in opdracht van Koninklijke Shell, en geopend in 1971. Daarom wordt de A'DAM Toren door de meeste inwoners van Amsterdam de "Shell-toren" genoemd. Inmiddels is de toren gerenoveerd en opnieuw geopend onder de naam A'DAM Tower!

Oké, leuk... Maar wat moet ik daar dan gaan doen hoor ik je denken... Nou, het leukste vind ik de A'DAM LOOKOUT en Restaurant Madam! A’DAM LOOKOUT is een observatiedek op het dak van de toren met panoramisch uitzicht over Amsterdam. Maar het tofste is Europa's hoogste schommel, de 'over the edge'. Schommel op 100 meter hoogte heen en weer over de rand met Amsterdam onder je voeten. Mega tof! Na het schommelen een borreltje of wat eten? Op de 20e verdieping vind je restaurant Madam met een rooftop bar en panorama restaurant.

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam


Lees ook: De 12 mooiste vakantieparken in Nederland.

16. Sint Servaas Basiliek


Niet alleen de mooiste bezienswaardigheid van mijn favoriete stad Maastricht, maar ook een van de oudste en bestaande kerken van Nederland. De basiliek staat in het hart van de stad en is een prachtig rijksmonument dat is opgenomen op de UNESCO Werelerfgoedlijst. 

Lees ook: De leukste dingen om te doen en zien tijdens een weekendje Maastricht.

17. Hunebedden


Hunebedden zijn Drenthe en Drenthe is Hunebedden. Een bezoek aan Drenthe is dus niet compleet als je geen hunebed hebt gezien! Wist jij dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn?! De ijstijd zijn de zwerfkeien meegevoerd naar Drenthe en daar hebben ze er hunebedden van gemaakt die dienden als grafkamers! In Drenthe kun je maar liefst 52 hunebedden bezichtigen, die overigens geen naam hebben maar wel een nummer! 

Misschien is 52 hunebedden bekijken wat veel. Mijn tip: zorg dat je sowieso 'The Big Five' hebt gezien:
- Hunebed D10 in Gasteren
- Hunebedden D17 en D18 in in Rolde
- Hunebed D27 in Borger
- Hunebed D43 in Emmen
- Hunebed D49 in Schoonoord
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.