Salar de Uyuni: informatie en handige tips


Salar de Uyuni
is het hoogtepunt en de bekendste trekpleister van een reis door Bolivia. Net als de Machu Picchu dat voor Peru is. De Salar de Uyuni heeft een oppervlakte van meer dan 10.000km2 en is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Het is onwijs indrukwekkend om te zien! Salar de Uyuni vind je in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3.650 meter in de buurt van de stad, verrassend, Uyuni.

 Tickets naar Bolivia al vanaf €570,-

Georganiseerd naar Salar de Uyuni 


In principe is het niet mogelijk om op eigen houtje de zoutvlaktes van Uyuni te gaan verkennen. Het heeft onder andere te maken met de gigantische oppervlakte van de zoutvlaktes waardoor verdwalen vrij makkelijk zal gebeuren. Dit in combinatie met de extreme kou die je kunt ervaren maakt het niet heel aangenaam om dit zonder een ervaren gids te gaan ondernemen.
 
Het is ons heel goed bevallen om een 3-daagse tour te boeken via Red Planet Expedition. Tijdens deze 3-daagse tour gaat er een chauffeur en een Engelssprekende gids mee. Hotels en eten zaten ook allemaal bij de prijs in. De organisatie had zelf eten meegenomen in pannetjes of we aten bij locals. Een supergave ervaring! Bij veel andere organisaties is de chauffeur ook de gids maar spreken ze amper Engels. Handig om daar even rekening mee te houden als je ook wat meer informatie zou willen over de zoutvlaktes!

Tijdens de 3-daagse tour van Red Planet Expedition ga je direct al op de eerste dag de zoutvlaktes van Uyuni ontdekken. Tijdens de andere 2 dagen bezoek je ook hele gave natuur. Wil je weten wat je dan gaat zien? Dan kun je het beste even verder hoppen naar de blog Rondreis Bolivia waar dag 2 en dag 3 ook uitgewerkt staan.

Tips voor het boeken van een tour naar Uyuni


Je hebt al kunnen lezen dat een Engelssprekende gids niet vanzelfsprekend is bij iedere touroperator. Er zijn dan ook grote verschillen tussen de verschillen de touroperators die tours richting de zoutvlaktes van Uyuni aanbieden. Ik geef je een aantal tips om op te letten wanneer je een tour wilt gaan boeken:

- Goedkoop is niet beter! Het is belangrijk dat je navraag doet naar de staat van de auto en of er kwalitatief eten mee gaat.
- Zorg dat je voor het bezoek aan de zoutvlaktes al gewend bent aan de hoogte. Je zou kunnen overwegen om eerst een dag door te brengen in het stadje Uyuni of een aantal dagen in La Paz. Er is niets zo vervelend als ziek worden bij het hoogtepunt van Bolivia!
- Neem warme kleren mee, het kan namelijk zeer koud zijn bij de zoutvlaktes. Zorg dat je veel laagjes over elkaar aan hebt zodat je het makkelijk uit kan trekken wanneer het onverwachts toch warmer is dan gedacht.

Overnachten in een zouthotel


Uyuni is de enige plek ter wereld waar je kunt overnachten in een zouthotel. Hoe tof is dat! Bij de meeste tours zit een overnachting in het zouthotel er bij in maar ik zou zeker adviseren dit even te checken alvorens je een tour gaat boeken. Het is een hele unieke ervaring om in een hotel te overnachten dat volledig gemaakt is van zout. Hou er rekening mee dat het goed koud kan zijn in het hotel dus neem warme kleding mee.

Lees ook: Rondreis Bolivia.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?