De Soča rivier: een verborgen parel in Slovenië


De wereldberoemde Soča rivier kronkelt door onder andere het Nationaal Park Triglav van Slovenië. De Soča rivier staat met name bekend om de verschillende kleuren van het water en de prachtig groene omgeving waar het zich in bevindt. Het water van de Soča rivier komt rechtstreeks uit de Julische Alpen en is ijs- en ijskoud!

Lees ook: Roadtrip Slovenië.

De mooiste route langs de Soča rivier

 
De Soča rivier stroomt 96 kilometer door Slovenië heen en is dan ook op meerdere plekken te bewonderen. Tijdens onze roadtrip door Slovenië hebben wij overnacht in Bohinj en zijn we naar het startpunt van de route langs de Soča rivier gereden: het dorp Bovec. Vanuit Bovec kun je op diverse manieren de Soča rivier bewonderen zoals bijvoorbeeld door te wandelen, raften of met de auto steeds stoppen langs de rivier. Aangezien wij niet heel veel tijd hadden, hebben wij voor het laatste gekozen. De voorzieningen om met de auto langs de rivier te stoppen waren uitstekend door de kleine parkeerplekken langs de weg. Je kunt dan regelmatig stoppen en de mooiste plekjes aanschouwen. Wij hadden zelf broodjes meegenomen en hebben aan een picknicktafel langs de rivier geluncht. Op het geluid van de rivier na was er complete stilte en genoten we van de prachtige kleuren van de rivier.

Startpunt: Bovec
Eindpunt: Kransjka Gora

Lees ook: 7 x bezienswaardigheden en activiteiten in Ljubljana.

Activiteiten bij de Soča rivier


De Soča rivier leent zicht perfect voor het uitoefenen van watersporten. In het dorp Bovec kunnen meerdere excursies geboekt worden, zoals: raften, mountainbiken, kajakken en canyoning. Maar vergis je ook niet in hoe prachtig de omgeving is om te hiken. Vanuit Bovec is er de Soča trail, een tocht van 25 kilometer lang om te hiken van Bovec naar Kransjka Gora. In de zomerperiode rijden er ook bussen langs deze route zodat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer je loopt. De trail is niet zwaar en ook uitstekend te doen met kinderen.

Excursie bij de Soča rivier
Als je zin hebt in avontuur dan is deze excursie perfect! Via de betrouwbare organisatie Get Your Guide boek je de excursie en ga je raften door de Soča-vallei. Het is een super toffe ervaring waardoor je de Soča-rivier sowieso nooit meer zal vergeten.

Boek hier de rafttour over de Soca Rivier

Fotograferen langs de Soča rivier 


De adembenemende natuur van de Soča rivier zorgt er voor dat fotograferen hier geen straf is. De verschillende kleuren van het water, al het groen in de omgeving en de mooie houten bruggen die over de rivier bungelen zijn zeer fotogeniek. Na iedere bocht van de Soča rivier zie je weer een ander mooi stukje natuur dat je graag vast wilt leggen. Zorg dus zeker voor een opgeladen camera / telefoon om al die mooie stukjes natuur vast te leggen. En vergeet niet zelf ook nog op de foto te gaan, wel zo leuk ;)!

Een rondreis door Slovenië met een reisorganisatie


Er zijn verschillende reisorganisaties die rondreizen door Slovenië aanbieden. Door te boeken bij een van de gerenommeerde organisaties TUI, ANWB of Sawadee weet je zeker dat alles goed georganiseerd is!

Een paar mooie rondreizen als voorbeeld:
-  11-daagse rondreis Slovenië via ANWB: 11-daagse rondreis Slovenië
-  8-daagse Fly & Drive Slovenië en Kroatië via TUI: Fly & Drive Istrië en Slovenië
-  15-daagse fietsvakantie Slovenië via Sawadee: Fietsvakantie Slovenië - Triglav
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.