Tips om je volgende vakantiebestemming te kiezen


Je volgende vakantiebestemming kiezen: voor sommige heel makkelijk maar voor veel mensen ook erg lastig. Je wilt overal naartoe en hebt werkelijk geen idee waar te beginnen. Of misschien heb je wel een idee waar naartoe maar lukt het niet om een keuze te maken. Ik herken het probleem. Misschien heb je wel al een idee waar je niet naartoe wilt? Dan heb je in ieder geval al een stap in de juiste richting gezet om bij jouw volgende vakantiebestemming uit te komen.
 
Ik ga je helpen met een aantal tips!
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Wat is je vakantiebudget?


Aan de hand van je budget kan je al iets makkelijker bepalen wat voor een vakantie je wilt gaan maken en kom je al iets dichter bij je volgende vakantiebestemming. Ik zorg altijd dat ik iets onder mijn budget ga zoeken want op vakantie komen er toch altijd activiteiten of andere zaken bij die je vooraf niet had kunnen weten. Wanneer je een bepaald budget in gedachten hebt, kun je je zoekveld wellicht al iets verkleinen.

Hoe lang ga je op vakantie?


Aan op vakantie gaan en reizen zit helaas ook een tijd gebonden. Voor de een is die periode langer dan voor de ander. Wel is het handig om voor het kiezen van je volgende vakantiebestemming te bepalen hoe lang je op reis wilt zijn. Mocht je bijvoorbeeld 3-5 dagen op vakantie willen, dan kan een citytrip perfect voor je zijn. Wanneer je naar bijvoorbeeld Thailand op vakantie wil en echt een rodatrip wil maken dan is het aan te raden om ongeveer 21 dagen tot je beschikking te hebben. Dit heeft te maken met de reistijd die je kwijt bent.
 
Wanneer je het tijdsbestek inzichtelijk hebt gemaakt, zal je ervaren dat het kiezen voor je volgende vakantiebestemming weer een stukje makkelijker gaat.

Wat voor temperatuur vind je aangenaam voor op vakantie?


Als je een aantal vakantiebestemmingen in gedachten hebt dan raad ik je aan om de gemiddelde temperatuur per maand van de landen en/of steden op te zoeken via Google. Je komt er dan vrij snel achter of de temperatuur in de periode dat jij wil gaan aangenaam genoeg is voor je. Er is natuurlijk niets te garanderen maar het zou vervelend zijn als je een bepaalde vakantiebestemming in je hoofd hebt en deze uiteindelijk vies tegenvalt vanwege de weersomstandigheden.

Wat voor een soort vakantie wil je?


Wat voor een soort vakantie je graag wilt is soms lastig vooraf te bepalen maar vaak heb je wel al een bepaald gevoel. Wil je de hele dag op het strand liggen en lekker genieten van de zon? Dan is een all-inclusive vakantie wellicht iets voor jou. Heb je zin om een stad te verkennen met een fijn temperatuurtje? Waarom niet op citytrip naar bijvoorbeeld Split? Het kan ook zijn dat je juist rond wil reizen en een roadtrip wil gaan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos dus probeer wel te bepalen wat voor een soort vakantie je wilt gaan hebben.
 
Mocht je over een aantal bestemmingen meer informatie willen dan kun je een kijkje nemen bij de roadtrips en citytrips die wij voor je hebben uitgewerkt.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Contact