Tips om je volgende vakantiebestemming te kiezen


Je volgende vakantiebestemming kiezen: voor sommige heel makkelijk maar voor veel mensen ook erg lastig. Je wilt overal naartoe en hebt werkelijk geen idee waar te beginnen. Of misschien heb je wel een idee waar naartoe maar lukt het niet om een keuze te maken. Ik herken het probleem. Misschien heb je wel al een idee waar je niet naartoe wilt? Dan heb je in ieder geval al een stap in de juiste richting gezet om bij jouw volgende vakantiebestemming uit te komen.
 
Ik ga je helpen met een aantal tips!

1. Wat is je budget?


Aan de hand van je budget kun je al iets makkelijker bepalen wat voor een vakantie je wilt en kunt gaan maken. Wanneer je een bepaald budget in gedachten hebt, kun je je zoekveld al iets verkleinen en kom je dichterbij je volgende vakantiebestemming!

Om een voorbeeld te geven... Wil je een weekje er tussenuit en niet meer dan +- €500,- uitgeven? Kijk dan eens naar Ohrid in Noord-Macedonië. Wij hebben per persoon maar 340 euro betaald voor 8 dagen inclusief vlucht, transfers, verblijf en ook nog eens all inclusive. Tel daar wat excursies en spotgoedkoop eten/drinken buiten het hotel bij op en je bent nog relatief weinig geld kwijt. Heb je juist wat meer geld te besteden? Kijk dan eens of een roadtrip door Slovenië en Kroatië of een rondreis door Java en Bali wat voor jou is. 

 Bewaak je budget met deze tip!
Zorg dat je iets onder je budget gaat zoeken en boeken, want op vakantie komen er toch altijd activiteiten of iets dergelijks bij die je vooraf niet had kunnen weten!

2. De lengte van je vakantie


Aan op vakantie gaan en reizen zit helaas ook een tijd gebonden. Voor de een is die periode langer dan voor de ander. Wel is het handig om voor het kiezen van je volgende vakantiebestemming te bepalen hoe lang je op reis wilt zijn. Mocht je bijvoorbeeld 3-5 dagen op vakantie willen, dan kan een citytrip naar Ljubljana perfect voor je zijn. Wanneer je naar bijvoorbeeld Thailand op vakantie wil en echt een rondreis wil maken dan is het aan te raden om ongeveer 21 dagen tot je beschikking te hebben. 
 
Wanneer je het tijdsbestek inzichtelijk hebt gemaakt, zal je ervaren dat het kiezen voor je volgende vakantiebestemming weer een stuk makkelijker gaat!

Lees ook: De ultieme reisroute door Java en Bali met handige tips per locatie.

3. Temperatuur


Als je een aantal vakantiebestemmingen in gedachten hebt dan raad ik je aan om de gemiddelde temperatuur per maand van de landen en/of steden op te zoeken via Google. Je komt er dan vrij snel achter of de temperatuur in de periode dat jij wil gaan aangenaam genoeg is voor je. Zo vind ik Marokko altijd een goed voorbeeld. Persoonlijk vind ik het daar hartje zomer echt veel te heet (boven de 40 graden is geen uitzondering) maar in het voor- of najaar is deze bestemming juist perfect met aangename temperaturen (25-30 graden). Er is natuurlijk niets te garanderen maar het zou vervelend zijn als je een bepaalde vakantiebestemming in je hoofd hebt en deze uiteindelijk vies tegenvalt vanwege de weersomstandigheden. 

Lees ook: Deze schoenen zijn perfect voor een citytrip.

4. Het type vakantie


Wat voor een type vakantie je graag wilt is misschien lastig vooraf te bepalen maar vaak heb je wel al een bepaald gevoel. Wil je de hele dag op het strand liggen en lekker genieten van de zon? Dan is een all-inclusive vakantie wellicht iets voor jou. Heb je zin om een stad te verkennen met een fijne temperatuur? Waarom niet op een citytrip naar bijvoorbeeld Split? Het kan ook zijn dat je juist rond wil reizen en een roadtrip wil gaan maken en dit weer te combineren met stranden en steden. De mogelijkheden zijn eindeloos dus ik raad je aan wel te bepalen wat voor een type vakantie je wilt gaan hebben.

Lees ook: De 12 leukste vakantiebestemmingen in Europa.

5. Haal inspiratie uit reisboeken


Wist jij al dat er echt ontzettend leuke reisboeken zijn om inspiratie uit te halen? Maar echt! En dan ook nog voor verschillende doelgroepen. Wil je solo reizen, met een camper op pad of gaan backpacken? Hier zijn allemaal reisboeken voor met de gaafste bestemmingen en handigste tips and tricks. We hebben een blog online staan waarin we de 12 beste reisboeken voor je hebben verzameld. Ze zijn stuk voor stuk onwijs leuk om jezelf cadeau te doen of om te laten bezorgen bij die ene vriend(in) die wel een leuk cadeautje heeft verdiend!

Lees ook: De 12 beste reisboeken voor inspiratie.
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.