Alberobello: stad van de trulli


De stad Alberobello is te vinden in de streek Valle D'Itria, regio Puglia. Deze streek kenmerkt zich door de vele trulli: witte kalkstenen huizen met kegelvormige grijze daken. De stad Alberobello is de metropool van de trulli, hier zijn er namelijk meer dan 1000! Een echt trulli-walhalla dus. Dit witgekleurde stadje is met niets anders te vergelijken en is een bezoek meer dan waard tijdens een rondreis door Zuid-Italië.

Een trullo is gebouwd zonder cement en enkel met kalksteen voor het huis en losse droge stenen voor het dak. Op de daken van de trulli zul je ook tekens zien staan, dit zijn symbolische en religieuze tekens die er op zijn gekalkt om het kwaad buiten te houden.
autohuur italië

Waar overnachten in Alberobello?


Het zal je niet verbazen dat wij je adviseren om in een trullo te overnachten. Vroeger waren de trulli primitief, vaak zonder raam, maar tegenwoordig is er veel luxe in te vinden. Een overnachting in een trullo maakt je reis door Zuid-Italië uniek!

Wij verbleven bij: Trullo Family.
Een prachtige trullo in Alberobello om in te overnachten inclusief ontbijt. We zijn uitstekend ontvangen en geholpen, de eigenaar heeft ons nog een kaart van Alberobello laten zien met de hotspots zodat we niets zouden missen. Andere gasten hebben deze accommodatie beoordeeld met een 8,9.

Lees ook: Hier boek je de leukste trullo om in te overnachten!

Eten en drinken in Alberobello


In Alberobello zijn meer dan voldoende restaurants om iets te eten en te drinken. Hou er rekening mee dat het wel een toeristische trekpleister is dus de prijzen liggen er iets hoger dan de omliggende dorpjes. Let goed op de bordjes met geschreven teksten die verwijzen naar een restaurant, ze zitten vaak op onverwachte plekjes en als je de bordjes volgt kom je op de mooiste locaties uit!

Wil je graag een hapje eten in Alberobello? Dan is Restaurant Favola in tavola bijvoorbeeld een uitstekend restaurant. En het kan niet uitblijven dat dit restaurant zit verstopt in een kleine trullo!

Rondom Alberobello liggen ook hele leuke andere dorpjes, zoals Locorotondo. Naast het feit dat Locorotondo ook echt het bezoeken waard is, kun je hier erg lekker eten en betaal je ook een stuk minder dan in het - ietwat toeristische - Alberobello.
Booking.com

Bezienswaardigheden Alberobello


Hoewel het alleen al ontzettend leuk is om rond te dwalen door het stadje Alberobello, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden. Allereerst een echte trullo-kerk: Sant’Antonio. Mocht je interesse hebben in de geschiedenis van de streek en het ontstaan van de trulli, ga dan zeker even naar Museo del Territorio Casa Pezzolla. Wat vervolgens leuk is om te doen is om door het centrum van Alberobello te lopen en de gratis dakterrassen te betreden. Je hebt dan waanzinnig uitzicht over de stad en omgeving gevuld met de kegelvormige daken.

Lijkt het je leuk om een wandeltocht te maken door Alberobello met een gids? Boek dan deze wandeltocht waarbij de gids je kennis laat maken bij de geschiedenis van deze prachtige plek.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Een vergelijkbare blog lezen?

Hop dan door naar
Roadtrip Zuid-Italië

Reacties

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact