Hier boek je de leukste trullo om in te overnachten!


Ja, het kan echt! Overnachten in de leukste trullo in Zuid-Italië. Een trullo (meervoud: trulli) werd rond het jaar 1500 gebouwd zonder cement en enkel met kalksteen voor de muren en losse droge stenen voor het dak. Op de daken van de trulli zul je ook tekens zien staan. Deze tekens zijn van symbolische en religieuze betekenis die er op zijn gekalkt om het kwaad buiten te houden. De trulli vind je met name in de streek Valle D'Itria, regio Puglia. De stad Alberobello is de metropool van de trulli, hier zijn er namelijk meer dan 1000! Een echt trulli-walhalla dus. 

Mocht je een roadtrip door Zuid-Italië op de planning hebben staan dan raad ik echt aan te overnachten in zo een trullo. De meeste zijn ook zo heerlijk Italiaans ingericht waardoor je echt dat leven in Italië ervaart. Om het je direct makkelijk te maken, hebben we de leukste accommodaties voor je op een rij gezet!


Good to know: Wij linken naar booking.com vanwege het voordeel dat je vaak één dag voor aankomst nog kosteloos kan annuleren, mochten je plannen wijzigen is dat wel zo handig.

De leukste trullo accommodaties


Deze accommodatie ligt in Martina Franca, op 36 km van Monopoli en 15 km van Alberobello. De B&B verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt. Extra leuk: er is een hot tub en een mogelijkheid tot barbecuen! 


Prijs per overnachting vanaf:
€90 voor een tweepersoonskamer

Meer informatie


Het Masseria Iazzo Scagno is een gerenoveerde boerderij in Martina Franca, in de buurt van o.a. Alberobello. Het personeel van het Masseria helpt je graag met excursies en dagtochten. Een heerlijke accommodatie!


Prijs per overnachting vanaf:
€100 voor een tweepersoonskamer

Meer informatie


Deze accommodatie betreft een fantastisch vakantiehuis waar je tot 5 personen kunt overnachten. Het is gelegen in de plaats Martina Franca. Het is mogelijk om continentaal ontbijt te krijgen en... hier mag gebarbecued worden!


Prijs per overnachting vanaf:
€172 voor drie personen

Meer informatie


Deze accommodatie ligt heel rustig in Contrada Tortorella en op 9 km afstand van Alberobello. Het landhuis beschikt over een buitenzwembad en een zonneterras. De locatie is fantastisch en ze serveren waanzinnig lekker eten! 


Prijs per overnachting vanaf:
€200 voor een tweepersoonskamer

Meer informatie


Dit vakantiehuis ligt in het superleuke stadje Ostuni. Trullo Innamorato heeft een eigen zwembad waar je heerlijk kan vertoeven. Er is ruimte voor in totaal 4 personen en beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt!


Prijs per overnachting vanaf:
€167 voor het gehele vakantiehuis

Meer informatie


Trulli Holiday Albergo Diffuso biedt unieke accommodatie in traditionele trulli op verschillende locaties rond het centrum van Alberobello: het trulli-walhalla! De gebouwen worden in dit plaatsje beschermd door UNESCO.


Prijs per overnachting vanaf:
€132 voor een tweepersoonskamer

Meer informatie

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact