Handbagage regels


Weet jij wat je precies wel en niet mee mag nemen in de handbagage? Je bent niet de enige als je dit altijd weer even moet opzoeken. Hoeveel vloeistof mag je meenemen? Hoe moet je het verpakken? Hoe zit het met het gewicht van de handbagage? Lees snel verder voor de antwoorden!

Handbagage afmetingen en gewicht


Er zijn door de internationale branchevereniging IATA een aantal regels opgesteld voor luchtvaartmaatschappijen en reizigers om zich aan te houden. Handig wel! De formule die de IATA heeft gesteld is de volgende som: L + B + H = 110 cm. Wanneer je dus de lengte, breedte en hoogte van je handbagage optelt mag het niet hoger zijn dan een totaalsom van 110 centimeter. Je zit altijd goed met het aanhouden van de standaardmaat: 55 cm x 35 cm x 20 cm. Bijna iedere luchtvaartmaatschappij hanteert een andere afmeting dus to be sure kun je het beste bovenstaande standaardmaat aanhouden, dan zit je echt altijd goed. Wil je exact weten wat de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt aan eisen stelt qua afmetingen? Dan kun je het beste voor actuele afmetingen de website van de luchtvaartmaatschappij checken. Dat is de meest betrouwbare bron die je kunt hebben. Op het gebied van gewicht kun je ook het beste de gestelde eisen van de luchtvaartmaatschappij online even checken. De gewichten variëren namelijk tussen de 8 kilo en de 12 kilo.

Lees ook: De beste rugzak voor een citytrip!

Hoeveelheid vloeistoffen in je handbagage


Onder vloeistoffen verstaan we bij de security check alle vloeibare stoffen, gels, crèmes en pasta’s. De verpakkingen mogen maximaal 100 ml bevatten, dienen samen verpakt te worden in een hersluitbaar, transparant zakje van 1 liter en je mag maar één zakje per persoon meenemen.
 
 Tip: voor de dames een aanrader  om even op te letten dat alle make-up ook onder vloeistoffen valt! Vergeet dus niet je foundation, mascara, lippenstift, oogschaduw enzovoorts ook in het zakje te doen voor de security check.

Uitzonderingen voor de handbagage


Er zijn ook een aantal uitzonderingen op de regels voor handbagage. Op het gebied van hoeveelheid mililiter hoef je voor de onderstaande groepen geen rekening te houden met het maximum van 100 ml. Wanneer je het tijdens de reis moet gebruiken:
- Babyvoeding
- Medicijnen, indien je het op recept hebt gekregen of met een doktersverklaring
- Speciale dieetvoeding, deze moet je wel kunnen bewijzen dat je het echt nodig hebt voor tijdens de reis.
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.