7 x bezienswaardigheden die je niet mag missen in Londen

1. Buckingham Palace


Eén van de bekendste hotspots van Londen is de residentie van de Koningin van Engeland. Toeristisch is het zeker maar het prachtige paleis dat is gebouwd in 1703 is wel een bezoek waard wanneer je in Londen bent. Mocht je een leuk tafereel willen zien ga dan op maandag, woensdag, vrijdag of zondag naar Buckingham Palace om daar om klokslag 11:00 uur de wissel van de wacht bij te wonen. Zorg dat je er op tijd bent want het is altijd ontzettend druk. Leuk feitje: als de koningin aanwezig is dan wappert de koninklijke vlag op Buckingham Palace.

Je bezoek aan Buckingham Palace kun je perfect combineren met de parken St. James Park, Green Park en Hyde Park die alle drie het bezoeken waard zijn.

 Tickets naar Londen al vanaf €50,-

2. London Eye


Het bekende reuzenrad langs de Theems, de rivier die midden door Londen stroomt, is een van de populairste attracties. het is mogelijk om in het reuzenrad te gaan om te genieten van echt waanzinnig uitzicht over Londen. Het reuzenrad heeft 32 gesloten cabines die tevens rolstoeltoegankelijk zijn. Vanuit London Eye heb je waanzinnig uitzicht over Londen.

Tip: koop je kaartjes via Get Your Guide zodat je niet lang in de rij hoeft te staan.

London Eye ligt schuin tegenover de Big Ben. Je hoeft de Westminster Bridge maar over te steken en je hebt de volgende hotspot te pakken!

3. Big Ben


First things first: de Big Ben is niet de naam van de toren maar de naam van de grote klok die in de toren hangt. De toren heet de Elizabeth toren en is onderdeel van Palace of Westminster. Vanuit dit prachtige gebouw wordt Engeland regeert door het parlement. Helaas is het als toerist niet mogelijk om de klokkentoren te bezoeken, wel als je inwoner van het Verenigd Koninkrijk bent. Leuk feitje: de Big Ben klok is de zwaarste klok ter wereld!
Stedentrips

4. Westminster Abbey


Op loopafstand van de Big Ben vind je de bekendste kerk van het Verenigd Koninkrijk: Westminster Abbey. Alle rituelen, van kroningen tot huwelijken, worden nog steeds in deze kerk voltrokken. De bouw van deze kerk is omstreeks 1050 gestart en is een aantal keer verbouwd en aangebouwd tot het prachtige gebouw het nu is.

Lees ook: De 5 leukste wijken van Londen.

5. Tower Bridge


Naast het feit dat het de bekendste brug van Londen is, is het ook de belangrijkste schakel tussen twee delen van Londen. Het bouwen van de Tower Bridge heeft maar liefst 8 jaar geduurd! Doordat het zo een belangrijke schakel is proberen ze er voor te zorgen dat de brug zo min mogelijk open hoeft. In de avond is het ook mooi om te bezoeken vanwege de prachtige verlichting. De naam "Tower Bridge" is afgeleid van de naastgelegen bezienswaardigheid Tower of London

Lees ook: Deze schoenen zijn perfect voor een citytrip.

6. Tower of London

 
Eén van de oudste gebouwen van de stad en een zeer belangrijk historische plek die je echt even moet bezoeken. De Tower of London fungeert nu als museum, wat bekend staat om het bezoeken van de kroonjuwelen van het Britse Koningshuis. In 1087 is de Tower of London gebouwd en heeft vervolgens functies vervuld als staatsgevangenis, kasteel, executielocatie en paleis. In het museum zijn er dan ook diverse voorwerpen te spotten die met een van de functies te maken hebben.

Excursie Tower of Londen
Om meer te weten te komen over de Tower of Londen kun je het beste deze kaartjes bestellen waarin het volgende inclusief is:
- Toegang tot de Tower of London.
- Toegang tot de exposities, inclusief de kroonjuwelen.
- De iconische Yeoman Warder-rondleiding.
- Live historische rollenspellen.

7. Harrods


Ja, dit is een bezienswaardigheid op zich. Niet normaal. Het is écht groot. Dit bekendste warenhuis van Londen telt zeven verdiepingen en staat vol met de meest luxe merken en heeft zelfs bijna 20 restaurants. Het is er altijd druk met toeristen die hier vaak iets kleins kopen om maar met een tasje van Harrods rond te kunnen lopen. Ik vond persoonlijk Harrods nogal overdreven maar je moet het gezien hebben.

Lees ook:  De beste rugzak voor een citytrip.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha
Fotocredits: Pixabay

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Contact