De 5 leukste wijken van Londen

Covent Garden


In Londen is de wijk Covent Garden is erg populair onder toeristen en dat is helemaal te begrijpen! in welk seizoen je Londen bent maakt voor een bezoek aan de wijk Covent Garden niet uit, het is er altijd levendig op straat. Het is een ontzettend gezellige wijk met als centrum het overdekte Covent Garden Market. Deze market fungeerde vroeger als groente- en fruitmarkt maar nu voornamelijk als toeristische attractie. Daarnaast is het heerlijk om door de kleine straatjes van de wijk te slenteren en te genieten van de diverse straatmuzikanten, acrobaten en andere artiesten. Heerlijk Londen!

The City


Vroeger was The City of Londen het centrum van de stad gezien de wijk veel toerisme trekt vanwege de Tower of London en de Tower Bridge. Het centrum van de stad Londen is inmiddels meer naar het westen opgeschoven maar dat maakt deze wijk niet minder gezellig. The City is ook iets moderner dan de rest van Londen, dit komt doordat de wijk dient als financieel en zakencentrum van Londen. Laat je vooral niet afschrikken door het moderne uiterlijk en dwaal af in diverse straatjes, dan zul je zien dat het nog heel karakteristiek is en vol zit met bijvoorbeeld traditionele pubs.

Notting Hill


Deze Londense wijk is natuurlijk bekend van de film Notting Hill. Het zal je niet verbazen dat deze wijk sinds de film dan ook helemaal hip is. Eerlijk is eerlijk, het is een prachtige trendy wijk en zeker een bezoek waard. Er staan prachtige huizen in allerlei kleuren. Het fijne aan deze wijk is dat het wat rustiger is dan de drukke stad en je dus heerlijk rond kan slenteren. De hoofdstraat die je zeker af moet lopen is Portobello Road, hier vind je ook tal van leuke boetiekjes, restaurants en bars.

Soho


Wat mij bertreft is Soho de leukste wijk van Londen om in de avond rond te hangen. Er zijn veel restaurants en bars te vinden en de sfeer is er erg gezellig. In het zuiden van Soho vind je China Town wat een leuk stukje is om doorheen te lopen maar waar je vooral erg lekker en betaalbaar Chinees kan eten. Winkelen kun je ook geweldig in deze wijk, namelijk in de bekende straten Carnaby Street en Regent Street. Het is hier veel minder druk dan in de straat Oxford Street en zit ook boordevol leuke winkels. Al met al is Soho echt een aanrader wanneer je in Londen bent!

Camden Town


In deze hippe wijk van Londen kun je in meerdere industriële panden van alles beleven, er is werkelijk iedere dag wel iets te doen. De loodsen en oude fabriekshallen zijn met name gevuld met winkels en eettentjes. Als je deze wijk wilt bezoeken dan is het vooral in het weekend erg leuk om naar de Camden Market te gaan. De wijk is dan gevuld met meerdere markten, er hangt een supergezellige festivalsfeer en er kan goed geshopt en gegeten worden. Let wel op dat het er druk kan zijn, Camden Market is namelijk de populairste markt van Londen.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Een vergelijkbare blog lezen?

Reacties

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact