Vervoer en overnachten in Londen

Vervoer naar Londen


Om naar Londen te gaan is het vervoersmiddel dat toch altijd mijn voorkeur geniet het vliegtuig. Als je Skyscanner een aantal dagen goed in de gaten houdt dan kun je spotgoedkoop naar Londen vliegen. Let wel op: er zijn 6 vliegvelden in Londen en niet ieder vliegveld ligt even dicht bij het centrum. Wil je niet te lang na het vliegen nog in een bus of metro zitten? Zorg dan dat je een vlucht boekt naar London Heathrow of London City Airport, met als voorkeur London City Airport vanwege de kleinschaligheid.

Boek hier goedkope vliegtickets

Geen fan van vliegen? Het is ook een optie om met de trein naar Londen te gaan vanuit Amsterdam met NS International. Ga je een rondreis Engeland doen met eigen vervoer? Dan is de veerboot perfect, welke vertrekt vanuit Calais, Duinkerken en Hoek van Holland!

Boek hier je treintickets

Overnachten in Londen


De beste tip die ik je kan geven is om niet in hartje centrum te overnachten vanwege de prijs zodat je voor Londense begrippen goedkoop kan overnachten. Zorg dat je een hotel boekt dat dicht bij een metrostation zit zodat je een goede verbinding hebt met het centrum.

Wij hebben in Londen overnacht bij: The Z Hotel Victoria
Dit hotel ligt in de wijk Victoria en op 5 minuten loopafstand van het trein- en metrostation Victoria en Buckingham Palace. Een leuke bijkomstigheid bij dit hotel: tussen 17:00 en 20:00 uur is er gratis wijn en kaas in de bar ;)!

The Z Hotel Victoria

St Giles Londen

© The Z Hotel Victoria & St Giles Londen.

Londen verkennen


De stad Londen verkennen kan op verschillende manieren. Mijn ideale manier is met de metro via de Visitor Oyster Card en natuurlijk lopend. De Oyster Card is hetzelfde als de OV-chipkaart in Nederland, er staat een tarief op wat je zelf dient op te waarderen. Met deze kaart kun je in alle zones ongelimiteerd reizen met onder andere de metro maar ook de bekende rode bussen die je in Londen veel ziet rijden. Het mooie voordeel van de Oyster Card is dat je altijd voordeliger uit bent dan wanneer je losse tickets koopt en het berekend altijd voor jou de goedkoopste prijs. Het metronetwerk is ontzettend goed in Londen dus dit vervoersmiddel kan je perfect combineren met stukjes wandelen. Mocht je lekker toeristisch willen doen, pak dan voor de afwisseling een dagje de hop on hop off bus!

Lees ook: De 7 bezienswaardigheden die je niet mag missen!
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?