Matka Canyon: een must visit! 

 
De Matka Canyon (matka kloof) bevindt zich ten westen van de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje en is een van de mooiste kloven in de regio. In de kloof ligt het Matkameer dat veroorzaakt wordt door de Matkadam uit 1937. Dit meer is deel van de rivier de Treska.

Tijdens onze vakantie in Ohrid was ons bezoek aan de Matka Canyon, gecombineerd met een bezoek aan Skopje, het hoogtepunt van onze reis. De kloof is prachtig om te zien door het helderblauwe water gecombineerd met de hoge rotsen. Nog een leuk voordeel: het is gratis te bezoeken. Mocht je het weekend kunnen vermijden dan raad ik je dit wel aan. In het weekend komen er namelijk ook veel locals op de canyon af waardoor het er erg druk kan zijn. Wat mij betreft is de Matka Canyon in ieder geval echt een must visit als je in Noord-Macedonië bent!

Hoe je bij de Matka Canyon komt


Vanuit Skopje
Vanuit de hoofdstad van Noord-Macedoenië is het zo'n 15 kilometer met de auto of bus. Met het openbaar vervoer doe je er iets langer over dan bijvoorbeeld met de taxi. Wil je juist op eigen gelegenheid gaan? Dan raad ik je aan een auto te huren via Sunny Cars. Met Sunny Cars ben je goed verzekerd op pad in een fatsoenlijke auto. Wij huren altijd onze auto via Sunny Cars en hebben nooit problemen. In 30 minuten ben je dan bij de fantastische Matka Canyon. Ideaal om te combineren met een dagje of weekend Skopje!

Boek een all-in huurauto 

Vanuit Ohrid
Verblijf je in Ohrid, net als wij deden? Dan raden we jou aan om een auto te huren zodat je op eigen gelegenheid en tempo de Matka Canyon kan ervaren en eventueel nog kan combineren met Skopje. Mocht je liever niet willen rijden in een vreemd land dan kunnen we jou de privé-chauffeur en gids Goko aanraden. Wij hebben Goko een berichtje gestuurd en hij ging maar al te graag met ons mee naar de Matka Canyon en Skopje! Goko is een gepensioneerde politieagent en gaat nu in zijn vrije tijd graag met toeristen op pad. Laat een berichtje achter als je graag zijn telefoonnummer zou willen ontvangen. 

Excursies naar Matka Canyon
Het is ook mogelijk om middels een excursie naar de Matka Canyon te gaan vanuit Skopje met een sightseeing-tocht met een lokale gids.

Boek hier de tour naar Matka Canyon

Lees ook: De 3 leukste excursies om te doen in Ohrid.

Matka Canyon vanuit het water


Het leuke aan de Matka Canyon vind ik dat je de canyon vanuit het water kan bekijken en beleven. Wij hebben voor maar € 2,30 per persoon een kajak gehuurd voor 30 minuten. Naast het huren van eenpersoonskajakken kun je ook voor een tweepersoonskajak kiezen. Ik zou je zeker aanraden een kajak te huren want het was prachtig om zo door de kloof te gaan!

Naast het huren van een kajak is het ook mogelijk om een boottocht te maken voor ongeveer € 7,- per persoon. Je bent dan in totaal 60 minuten onderweg en bezoekt ook een grot die alleen vanaf het water bereikbaar is.

Lees ook: de beste rugzak voor een citytrip.

Hiken bij de Matka Canyon


Naast de mogelijkheden om je op het water van het Matkameer te begeven is het ook mogelijk om te hiken. Vanuit de ingang van de kloof hoef je het pad maar te volgen dat langs de hoge rotsen is gemaakt. Het is prachtig om deze route te volgen en te genieten van het uitzicht op het water. Door het zonlicht verandert het water ook steeds in alle kleuren groen en blauw. Het is er waanzinnig mooi!

Lees ook: Tips voor een vakantie in Ohrid
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Femke 26-05-2024

Ik zou heel graag in contact komen met Goko. Ik ga alleen met mijn zoon (10) naar Ohrid. Willen graag naar Matka, twijfel nog om zelf te rijden. Sommige raden het nl af.

Bram Hage 27-09-2023

Hoi, Wij gaan binnenkort naar Skopje, moet je die kano van te voren huren? En waar kan je deze huren? Groet Bram!

Mascha - Hop Around 11-10-2023

Hi Bram! Je kunt deze kano ter plaatse huren. Alvast een fijne vakantie!

Esmee 21-04-2023

Geweldig mooi! Zelf willen we dit in juni ook gaan doen. Als ik het goed lees heb je 30 minuten op het water gezeten. Is dit lang genoeg of niet wat kort?

Mascha - Hop Around 23-04-2023

Hi Esmee. Het is er inderdaad prachtig! Wij vonden 30 minuten voldoende maar dat is natuurlijk persoonlijk. :) Je kunt ook het huren van de kajak combineren met een boottocht. Veel plezier alvast!

Laat alle reacties zien

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.