Overnachten in de woestijn van Marokko


Erg Chebbi is het woestijngebied dat je in het oosten van Marokko zult vinden. Dit woestijngebied is een van de twee ergs (inlands duingebied) die Marokko rijk is. Erg Chebbi is een van de mooiste plekken van Afrika door de metershoge gouden duinen. Tijdens een roadtrip door Marokko mag een overnachting op deze plek eigenlijk niet ontbreken! In deze blog lees je tips en informatie voor het overnachten in woestijngebied Erg Chebbi.

Woestijngebied Erg Chebbi


Erg Chebbi is onderdeel van de sahara van Marokko. Het is van noord naar zuid 25 kilometer lang en van oost naar zuid ongeveer 8 kilometer lang. De duinen kunnen wel 150 meter hoog worden! Ook wordt het gebied gezien als een middel tegen reuma. Mensen komen in de warmste maanden naar Erg Chebbi om zich tot aan de nek in het zand te laten begraven voor een paar minuten, wat dan zou helpen tegen Reuma.

Erg Chebbi is het makkelijkst te bezoeken vanuit het dorp Merzouga, gelegen aan de rand van het woestijngebied. In dit dorp zijn ook plekken om te overnachten in de traditionele tentenkampen. Ik kan je vertellen dat dit echt een unieke ervaring is die je nooit zal vergeten!

Lees ook: Onze roadtrip door Marokko.

Overnachten in de woestijn van Marokko


Een mooiere of uniekere setting ga je in Marokko niet vinden. Wat een plaatje! Tijdens deze 3-daagse tour was de overnachting in de woestijn echt het hoogtepunt. Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen hooggespannen waren omdat ik er prachtige foto's van had gezien en ik er ontzettend veel zin in had. Gelukkig heeft het mijn verwachtingen overtroffen!

Tijdens de tour zagen we het landschap steeds meer veranderen terwijl we richting Merzouga reden. Er doken steeds meer dromedarissen op en het uitzicht werd alsmaar mooier. Bij het zien van het tentenkamp van Hotel Palmeras Y Dunas werd ik helemaal enthousiast. Een prachtig kamp met verder helemaal niets te zien, op de prachtige duinen en dromedarissen na. Het was er ook zo bizar stil, we hoorden alleen af en toe het zand dat voorbij waaide. In de avond maakte de traditionele trommelmuziek met een kampvuur en het eten van tajine het helemaal af, dacht ik...

Tot we met de dromedarissen de woestijn in gingen! Holy sh*t, dat was echt super tof! We werden op de dromedarissen gezet en hebben zo'n 30 minuten naar de hoogste duin van het gebied gehobbeld. Eenmaal daar aangekomen zagen we alleen maar goudkleurige duinen om ons heen, een prachtig uitzicht! Daar hebben we gewacht tot de zon onder ging en de lucht veranderde in een prachtige sterrenhemel.

Lees ook: Onze favoriete accommodaties in Marokko.

Tips voor slapen in de woestijn


Om de overnachting in de woestijn zo comfortabel mogelijk te maken, heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet. Op deze manier ga je zo goed mogelijk voorbereid je nacht tegemoet en kan je met volle teugen genieten van deze unieke omgeving.

- Bedek je schouders en knieën om de cultuur te respecteren
- De nachten in Marokko kunnen in de periode tussen november en maart erg koud zijn, hou er dus rekening mee dat je extra warme kleding meeneemt voor het geval je het fris krijgt.
- Neem voldoende flesjes water mee. Het is droog en warm. Zeker tijdens de tocht op de dromedaris is het fijn af en toe een slokje water te kunnen drinken.
- De wat meer luxe tentenkampen hebben wifi en een stopcontact om je telefoon op te laden. Mijn tips is wel er rekening mee te houden dat ze dit niet hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
- Neem contant geld mee om eventuele excursies af te kunnen rekenen. Er zijn tentenkampen die geen mogelijkheden hebben om te pinnen.
- En het belangrijkste... GENIET!

Lees ook:
 Citytrip Marrakech.
Booking.com

Georganiseerd of op eigen gelegenheid naar de woestijn?


Het is mogelijk om op eigen gelegenheid met een huurauto naar de woestijn van Marokko te gaan en te overnachten. Het voordeel hiervan is dat je kan gaan en staan wanneer je wilt. Als je vanuit Marrakech naar Merzouga wil dan zou je er voor kunnen kiezen om een tussenstop te maken in Ouarzazate. Vanuit Fez zouden we adviseren om te stoppen in Midelt. Op deze manier heb je de tijd om te genieten van de prachtige omgeving waar je je in begeeft. Een auto huren wij altijd via Sunny Cars. Eenmaal aangekomen in Merzouga kun je hier via het hotel of tourbureau een excursie boeken om te overnachten in de woestijn. Je wordt dan per jeep of dromedaris vervoert naar de eindbestemming: de Erg Chebbi woestijn!

Boek het als excursie
Het voordeel van georganiseerd naar de woestijn in Merzouga is dat je met een gids op pad gaat die de weg weet en je direct alles kan vertellen. Ook zijn de overnachtingen al geregeld. Via Get Your Guide kun je deze 3-daagse tour naar vanuit Marrakech boeken.

Lees ook: De mooiste riads om te verblijven in Marrakech.

Een rondreis door Marokko met een reisorganisatie


Er zijn verschillende reisorganisaties die rondreizen door Marokko aanbieden. Door te boeken bij een van de gerenommeerde organisaties Kras, Fox of Sawadee weet je zeker dat alles goed georganiseerd is!

Een paar mooie rondreizen als voorbeeld:
-  15-daagse rondreis Marokko via Kras: Rondreis Highlights van Marokko
-  8-daagse single reis Marokko via Kras: Single Reis Koningssteden van Marokko
-  15-daagse rondreis Marokko via Kras: Fly-drive Marokko Compleet
-  11-daagse rondreis Marokko via Fox: Privé rondreis Koningssteden van Marokko met huurauto
-  8-daagse rondreis Marokko via Fox: Privé rondreis Kleurrijk Marokko met privéchauffeur
-  22-daagse rondreis Marokko via Sawadee: Rondreis Marokko Totaal
-  9-daagse rondreis Marokko via Sawadee: Familiereis Marokko

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Contact