Beste reistijd Lapland


De beste reistijd voor het Finse Lapland is in eerste instantie afhankelijk van wat je graag in Lapland wilt zien. Wil je net als onze reis door het Finse Lapland het Noorderlicht zien, de kou ervaren en een dikke pak sneeuw om je heen hebben? Dan is de beste reistijd van december tot en met maart. December is de maand met de kortste dagen en februari is de maand waarin het het koudst zal zijn in Fins Lapland.

Wil je Fins Lapland in het groen aanschouwen, dan moet je juist niet in de winterperiode gaan. Ook raad ik je aan om het voorjaar over te slaan aangezien alle sneeuw gaat smelten waardoor het erg modderig kan zijn. De zomer is eigenlijk de beste tijd om Lapland op z'n groenst te ervaren.

Men denkt vaak dat het nooit licht is in Lapland, dat is echter niet helemaal waar. Tussen november en januari komt de zon nauwelijks boven de horizon uit maar het licht van de zon wordt weerkaatst door de sneeuw. Daardoor is het lichter dan veel mensen in eerste instantie denken bij een bezoek aan Fins Lapland.

Lees ook: Mooiste hotels met uitzicht op het noorderlicht in Fins Lapland.

Bezienswaardigheden en activiteiten


Wellicht ken je Lapland al van foto's met daarop de bekende huskytochten en het noorderlicht. Wij hebben in januari een week genoten van het Finse Lapland met allerlei activiteiten en bezienswaardigheden. De blog over onze 5 dagen in Fins Lapland vind je hier ter inspiratie. Ook vind je hier antwoorden over op welke manieren je je reis kunt vormgeven in Lapland maar ook waar je het beste kunt overnachten. 

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?