Fins Lapland


Kun jij je voorstellen dat je in een sprookje leeft? In Fins Lapland ben je er wat mij betreft dicht bij in de buurt. Alles is kraakhelder wit om je heen en je wordt verrast door prachtige natuur. Een bestemming die je ooit in je leven bezocht moet hebben!

In Fins Lapland is het in de winter erg lang donker en vriest het met gemak -20 graden. De temperatuur in Lapland lijkt heftig maar hier kun je je goed op kleden en bij de meeste excursies krijg je extra winddichte kleding zodat je het niet koud hebt. Lapland klinkt misschien ver weg, maar op een afstand van iets meer dan drie uur vliegen ben je al in dit sprookje beland!

Je bezoek aan Fins Lapland kun je zelf organiseren of je kunt je aanmelden voor een groepsreis. Als je het zelf organiseert dan kan ik je aanraden je vlucht te boeken via skyscanner, je vindt hier retourtickets al vanaf €175. Een auto huren kan makkelijk via Rentalcars en de excursies zijn vervolgens los te boeken.

Lees ook: Beste reistijd Lapland.

Overnachten in Fins Lapland


Wij hebben 5 dagen Fins Lapland beleefd vanuit één locatie waar alle excursies vrij dicht bij in de buurt lagen. Het hotel waar we verbleven was het Hullu Poro Hotel, wat ‘gek rendier’ betekent. Het ligt op midden in het centrum van Levi, op loopafstand van de pistes en heeft een aantal restaurants en gezellige bars.

Omdat je deze reis zelf vorm kunt geven door de diverse excursies die je kunt boeken, neem ik je niet mee door de onze dagindeling maar juist door de diverse mogelijkheden die je in Lapland kunt doen. Zo kun je hier inspiratie uit opdoen en zelf jouw ideale indeling maken.

Zet je schrap… Na het lezen van deze blog wil je zo snel mogelijk naar Lapland!

Wandelen en langlaufen in een prachtige omgeving


Echt waar, wandelen en langlaufen is nog nooit zo leuk geweest als in Lapland, je ziet de meest prachtige omgevingen. Let op dat je niet te ver naast de weg of het pad gaat lopen want voor je het weet zak je tot je heupen in de sneeuw! Ga lekker op pad en laat je verrassen door hoe mooi Lapland is.

Je kunt ook een excursie boeken om een sneeuwschoenwandeling te maken. Je krijgt als het ware grote tennisrackets onder je schoenen en kan onder begeleiding van een gids het indrukwekkende landschap van Levi gaan ontdekken. Je pakt onverharde wegen en gaat vervolgens hoog het bos in. Hier kregen wij een glühwein alvorens we weer terugkeerden naar Levi.

Sneeuwscootersafari naar een rendierfarm


Dit was onze eerste excursie met een sneeuwscooter. We kregen een uitgebreide instructie en nog een extra winddicht pak, een muts, een paar winddichte handschoenen en eventueel wollen sokken zodat we de temperatuur prima konden doorstaan. We gingen in deze excursie eerst het Finse landschap verkennen om uiteindelijk aan te komen bij een rendierboerderij. We werden ontzettend hartelijk ontvangen, kregen een drankje aangeboden en in een tipi werd ons verteld over het boerderijleven in Lapland. De dieren worden erg goed verzorgd en zijn ook erg belangrijk voor de bevolking. Daarna hebben we een korte tocht gemaakt in een rendierslee.

Aanschouw het noorderlicht met een sneeuwscootersafari


De Aurora Borealis, het noorderlicht, is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Wij zijn in de avond op noorderlicht sneeuwscootersafari gegaan van 19:00 tot 22:00 uur. Via een prachtige weg reden we naar een groot meer waar we met alle deelnemers verzamelden in een tipi-tent. Bij deze excursie werden binnen in de tipi worstjes warm gemaakt en kreeg je glühwein om een beetje op te warmen. Met -20 graden gemiddeld overdag kan je je vast voorstellen dat het niet al te warm was op een sneeuwscooter en wij blij waren met een warm drankje. Buiten kon je op het meer wachten tot het noorderlicht verschijnt, of niet… want als het bewolkt is gaat het helaas niet lukken om het te zien. Bij deze excursie deden ze er alles aan om er voor te zorgen dat we het zagen, we stonden namelijk al bij een meer dat bijna geen last meer had van de licht van een nabijgelegen stad maar toch konden we helaas het noorderlicht niet zien. Vervolgens zijn we nog doorgereden naar een ander meer dat een nog gunstigere ligging had. Uiteindelijk was dat de perfecte locatie en hebben we het kunnen aanschouwen. Het was echt fantastisch!

Lees ook: Mooiste accommodaties om in te overnachten in Fins Lapland.

Once in a lifetime: huskytocht in Lapland


Deze excursie hadden wij bewust op het einde van onze reis gepland omdat we hier het meest naar uitkeken. Bij een huskyboerderij hebben we een onvergetelijke beleving meegemaakt op een hondenslee van ongeveer één uur. Je krijgt met twee personen een team van 6 husky's, van jonge tot oude honden. Het is erg tof dat je de sledes zelf kan besturen en daardoor ook warm kan blijven. Eén persoon staat achterop de slee en moet afremmen waar nodig of juist gas geven door actief mee te steppen. Diegene die voorop zit kan zich warm houden onder een schapenvachtje en genieten van het uitzicht. Je gaat met de huskytocht langs de prachtigste landschappen, over bevroren meren en besneeuwde bospaden. Je kijkt je ogen uit; het is er zo prachtig. Na de safari is er nog tijd om met de honden te knuffelen. Hou je handschoenen goed bij je want zeker de jonge husky’s hebben ze direct te pakken en het is nog maar de vraag of je ze terugkrijgt ;). Al met al een onvergetelijke ervaring die de reis naar Lapland helemaal af maakt.
Reizen algemeen
Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!
Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Reacties

Hop Around

Met Hop Around wil ik jou graag inspireren en informeren over reizen in de breedste zin van het woord. Alles wat je op deze website vindt, is uit eigen ervaring en naar mijn persoonlijke mening. Benieuwd naar wie er achter Hop Around zit en hoe het is ontstaan? Hop dan verder...

Contact