Dit is de reisplanner en budgettracker die ik gebruik!


Toen ik mijn rondreisplanner en budgettracker via Instagram-stories deelde kreeg ik onwijs veel berichtjes met de volgende twee vragen: hoe ik deze planner had gemaakt en of ik 'm wilde delen. Om ervoor te zorgen dat meer mensen antwoorden krijgen op die vragen heb ik besloten deze blog erover te schrijven!

Even voor de duidelijkheid: ik maak niet voor letterlijk iedere vakantie een planning maar voor een rondreis of roadtrip vanaf +- 2 weken maak ik altijd gebruik van een planning. Waarom? De voorpret vind ik leuk maar met name omdat ik zeker wil zijn dat ik geen dingen ga missen. Ook hoef ik dan niet op vakantie nog na te gaan denken over wat ik precies wil zien/doen en of dat wel in mijn budget past. Is mijn planning dan altijd superstrak? Nee, absoluut niet! Ik zorg dat ik voldoende ruimte heb voor spontane dingen of schrap ter plaatse nog iets uit mijn planning als blijkt dat ik er geen zin meer in heb.

In deze blog vertel ik je alles over mijn reisplanner en budgettracker, behandel ik veelgestelde vragen en kun je het document uiteraard ook downloaden! Blij met dit document? Ik zou het supertof vinden als je het deelt op Instagram!

Uitleg van het bestand


Aan de bovenkant van de tabel staan alle onderdelen benoemd die van belang zijn bij een goede planning inclusief budget. Mocht je langer dan 3 weken op pad gaan dan kun je gewoon rijen toevoegen en de datums aanpassen. De kolommen F t/m J berekenen de kosten door naar het totaal wat in rij 28 komt te staan.

Datum
Spreekt denk ik voor zich! Deze is standaard ingevuld op 1 september t/m 21 september (3 weken) maar is uiteraard te wijzigen naar jouw individuele reisdata.

Planning
Hier vul ik altijd in tekst in wat de planning is. Voorbeeld: op reisdag 1 vul ik altijd alle informatie over de heenreis in. Gaan we met het vliegtuig dan staan hier de vluchttijden bij, gaan we met de auto dan vul ik de rijafstand in.

Accommodaties
Als ik op Booking.com al een leuke accommodatie heb gevonden of geboekt dan plak ik hier altijd een linkje naar de accommodatie zodat ik het er makkelijk en snel bij kan pakken.

Excursies
Hier vul ik de excursies in die ik graag zou willen doen of al heb geboekt. Mocht ik het al hebben geboekt dan maak ik vaak de cel groen van kleur.

Kosten (F t/m J)
Hier vul ik alle kosten in die ik vooraf al weet. Als ik eenmaal terug ben van vakantie dan stel ik ook alle kosten bij en vul ik alles aan wat vooraf nog niet bekend was.

Opmerkingen
Soms vind ik het prettig om links naar collega-reisbloggers of algemene websites over een nationaal park o.i.d. op te slaan zodat ik het later nog kan raadplegen. Dit is een vrij in te vullen veld.

Kostenraming
De som van alle kosten staat weergegeven in rij 28. Mijn eigengemaakte budget komt in rij 29 te staan. Is er iets over? Dat ga je in rij 30 zien! De formules zijn allemaal al door mij ingevuld dus je hoeft alleen maar de bedragen in te vullen en het document doet de rest!

Als laatste vind je nog een staafdiagram van de kostenverdeling om een beeld te krijgen van je uitgaven. Ik vind het zelf altijd leuk om te zien waar we het meeste geld aan uitgeven. Meestal is dat eten en drinken, haha! ;)

Lees ook: De 12 beste reisboeken voor inspiratie.

Download


Ook deze reisplanner en budgettracker gebruiken? Supertof! Als je onderstaand formulier invult dan kun je het excel-document downloaden en meteen aan de slag! Mocht het mis gaan, stuur me dan even een berichtje!

Download hier!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Veelgestelde vragen


Maak je echt áltijd een planning?
Nee, absoluut niet. Er zijn vakanties waar ik geen planning voor maak. Vaak is dat als ik met een groep op vakantie ga zoals met vriendinnen of familie. Maar als ik samen met mijn vriend op vakantie ga dan maken we in principe altijd een planning, zeker als het een rondreis of roadtrip betreft!

Lees ook: Hoe maak je de perfecte planning voor een roadtrip?

Waarom ga je niet op de bonnefooi?
Als ik naar een land ga om een rondreis te maken dan is dat bijna altijd voor maximaal 3 weken. In die tijd wil ik dan ook zoveel mogelijk zien! Ik kan goed begrijpen dat er mensen zijn die ervan houden om alleen een ticket te boeken en daar wel te zien hoe de vakantie loopt, maar ik ben dat type niet en weet ook van mezelf dat ik zo ook niet wil zijn!

Hoe bepaal je je budget?
Doordat we vaker reisroutes uitstippelen ben ik redelijk goed op de hoogte van de kosten per land, dat maakt het bepalen van een budget een stuk makkelijker. Mocht je het lastig vinden om in te schatten wat reëel is voor een bepaalde bestemming dan adviseer ik je om in deze reisplanner en budgettracker altijd als eerste de "vaste" kosten in te vullen. Denk dan aan de kosten van vliegtickets, accommodaties, vervoer en eventuele excursies die je online al hebt gevonden. Je uitgaven aan eten en drinken zijn niet echt vast te noemen maar kun je ook prima inschatten aan de hand van andere blogs. Tipje: google op dagbudget rondreis *bestemming* en de kans is groot dat je op een website terecht komt waar het al staat uitgewerkt!

Is er nog wel ruimte voor spontane dingen?
Zeker, je maakt zelf je planning toch ;)? ik zorg altijd dat er meer dan genoeg ruimte is. Als ik een reisdag inplan om van A naar B te komen dan plan ik die dag verder niets. Maar ook plan ik regelmatig gewoon een lege dag in een rondreis zodat we ter plekke kunnen kijken waar we zin in hebben!

Nou, dat was 'm dan... :) Mocht je nog aanvullende vragen hebben laat dan zeker een berichtje achter! Ga je gebruik maken van mijn document? Deel 't gerust via Instagram, ik vind het onwijs leuk om te zien!
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.