Hoe maak je de perfecte planning voor een roadtrip?


Het grote voordeel van een roadtrip maken is dat je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt. Je kan de meest unieke plekken ontdekken en bent niet verplicht om op vooraf bepaalde tijden met een groep weer verder te gaan. Al met al: de ideale manier om precies te doen wat jij wilt!
 
Het begint met het bepalen van een bestemming, zonder bestemming valt er ook niets te plannen. Wil je inspiratie opdoen voor een aantal bestemmingen? Hop dan naar onze bestemmingen om je te laten inspireren.
 
Heb je je bestemming gekozen? Dan is het tijd voor de planning van je roadtrip! Hoe zorg je ervoor dat je de dingen ziet die je wilt zien? En hoe voorkom je dat je veel in de auto zit? Haal alles uit je roadtrip met onderstaande tips en plannen maar…

Kies je vervoersmiddel(en)


Met welk soort vervoersmiddel(en) je op reis gaat is handig om te weten vanwege het startpunt van je roadtrip. Dit maakt het maken van een planning namelijk een stuk makkelijker! Wanneer je bijvoorbeeld naar Kroatië gaat met je eigen auto, dan rij je via Slovenië het land in. Wil je in Slovenië ook nog iets bezichtigen of niet? Of ga je juist met het vliegtuig naar Kroatië?

Boek hier goedkope tickets
 
Als je wilt vliegen en ter plekke een auto wilt huren dan is je startpunt direct duidelijk. Voor het huren van een auto is het voordeel van een partij als Sunnycars dat je de gehuurde auto op kunt halen op het vliegveld. Je kunt er vervolgens voor kiezen om je roadtrip te beginnen en te eindigen op hetzelfde vliegveld maar dit is niet verplicht. Het is ook mogelijk om twee losse vluchten te boeken en de huurauto ook op een andere plek in te leveren dan waar je 'm hebt opgehaald.

Regel direct een huurauto

Wanneer het start- en eindpunt vast staan maakt dat een planning voor je roadtrip maken weer een stuk makkelijker!

Lees ook: Rondreis voorbereiden.

Maak een lijstje!


De één houdt van een roadtrip van a-z te plannen en de ander houdt van ‘het daar wel zien’. Voor beide voorkeuren geldt dat het handig is om je vooraf wel in te lezen over de bestemming die je hebt uitgekozen. Er zijn op internet veel roadtrips en citytrips te vinden die vol leuke bezienswaardigheden en activiteiten staan, veelal geschreven vanuit eigen ervaring.

Bekijk ook voor je vertrek even voor welke bezienswaardigheden je bijvoorbeeld vooraf tickets wilt kopen om wachtrijen te voorkomen. Lees je in, maak een lijstje en ga enigszins voorbereid op pad. Dit zal je helpen om de planning concreter te kunnen maken.

Het volgende zou op je lijstje kunnen staan:
- Steden die je wilt bezoeken
- Bezienswaardigheden die je wilt bezoeken
- Activiteiten of excursies die je wilt ondernemen
Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Een route uitstippelen


Wanneer je het begin- en eindpunt al hebt bepaald, bijvoorbeeld vanwege de vluchten of wanneer je zelf rijdt, heb je al een goede basis voor je planning staan. Daarna kun je het beste je gemaakte lijstje van alles wat je wilt zien en doen erbij pakken! Vul vervolgens alles van het lijstje in op Google Maps en kijk wat een logische route is om te rijden. Je ziet dan ook direct wat de afstand is in kilometers en tijd tussen de verschillende locaties.
 
Een voorbeeld uit eigen ervaring:
Voor onze vakantie naar Kroatië wist ik al dat ik ik per se naar de Plitvice Meren wilde gaan. Wij hebben de Plitvice Meren bezocht vanuit de stad Zadar, dit was in afstand naar de Plitvice Meren uitstekend te doen en Zadar was een stad die wij ook wilde bezoeken. Op basis van deze combinatie besloten wij 4 nachten te verblijven in Zadar, waarvan we 2 dagen hebben besteed aan de stad Zadar en 1 dag aan de Plitvice Meren. Dit heb ik ontdekt door alles wat ik wilde zien en doen in te voeren bij Google Maps!

Koop een reisgids


Persoonlijk vind ik het altijd handig om ook een reisgids mee te hebben van het land. Dit kan variëren van een trotter tot een ANWB-reisgids. Er zijn op reis altijd momenten dat je slecht bereik hebt of gewoon even lekker offline wilt zijn. Dan is het handig om een reisgids bij de hand te hebben om te kunnen lezen wat je in de omgeving allemaal kunt ondernemen.
 
Als het goed is heb je na het doorlopen van bovenstaande tips een globale of een hele concrete planning staan voor je aankomende roadtrip!
Deze blog is geschreven door:

Mascha Rietjens

Woonachtig in het mooie Limburg en natuurlijk gek op reizen door zowel binnen- als buitenland! Ik ben het liefst op pad om mooie plekken te ontdekken om daar jou mee te kunnen inspireren voor een fantastische vakantie of een heerlijk dagje uit!

https://hoparound.nl/
hoparound.nl
hoparound.nl


Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie achter!

Geniet van je aankomende reis en... don't forget to Hop Around!
Liefs, Mascha

Ontvang de nieuwste blogs ieder kwartaal eenvoudig via e-mail!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reacties

Hop Around


Op Hop Around vind je inspiratie over diverse reizen en bestemmingen zodat je een onvergetelijke reis kan gaan maken. Of het nu binnen of buiten Europa is, kort of lang; iedere reis moet een fantastische ervaring worden en een mooie herinnering voor later!

Inspiratie

Ieder kwartaal inspiratie ontvangen over toffe reisroutes, fijne accommodaties en handige reistips?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.